Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Het horeca terras is geopend om te kijken naar de zwemles van je kind en geopend voor een lekker kopje koffie of thee.

Tijdens het afzwemmen geldt het volgende protocol
Deze vindt u hier.

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij het Sportfondsenbad Beverwijk kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid. Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezieren zwemveiligheid.
Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij het Sportfondsenbad Beverwijk goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.


Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen en nog veel meer. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.


Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij het Sportfondsenbad Beverwijk zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen. Er wordt aandacht besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl). Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land

Bekijk het overzicht van al onze zwemlesactiviteiten.

Inschrijven

Je kunt je ook direct inschrijven voor zwemlessen.

Schijf je hier in

Zwemles

Om je in te schrijven voor zwemles klik je hier. Dit kan vanaf 3,5 jaar.

Nee hoor dat is niet nodig je bent van harte welkom. Je kunt een losse entree kaart kopen bij de receptie of een abonnement nemen.

Lees hier alle informatie over alle zwemlessen , ook voor wat betreft ziekmelden of afwezig zijn staat hier in beschreven.

Lees hier alle informatie over de tarieven van alle soorten zwemlessen

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Klik hier om contact op te nemen.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind en de lesdag en lestijd en zwemles niveau van jouw kind. In het geval dat je kind i.v.m. ziekte eenmalig niet naar de les kan komen, is dit voor "eigen" rekening, is je kind langer ziek dan wel altijd melden dan wordt dit vanaf de 2de (en daarop volgende weken) aansluitende week vergoed door het Sportfondsenbad Beverwijk. Je kunt als ze langer ziek zijn melden bij de Jacqueline hoofd zwemzaken. Eenmalige afmelding bij de receptie. Telefonisch op 0251-234363 of per mail beverwijk@sportfondsen.nl

Voor het A diploma zijn de volgende kledingeisen:

Als je kind bij watervrij zwemt alleen een T-shirt over de badkleding aan

Als je kind in het instructiebad zwemt (voor niveau blauw en wit) is het badkleding en daarover een T-shirt korte mouw, een korte broek met een knoop en een rits en waterschoenen (geen croqs).

Als je kind in het 50-meterbad zwemt (voor niveau geel en groen) is het badkleding en daarover een T-shirt lange mouw, een lange broek met een knoop en een rits (geen nauwsluitend kledingstuk, geen legging) en waterschoenen (geen croqs).

Voor het B-diploma zijn de volgende kledingeisen:

Badkleding, een T-shirt lange mouw, een lange broek met een knoop en een rits (geen nauwsluitend kledingstuk, geen legging) en waterschoenen (geen croqs).

Voor het C-diploma zijn de volgende kledingeisen: *

* Bij de C zwemlessen wordt alle even weken van het jaar het onderdeel "gekleed zwemmen geoefend", om de leskinderen nog sterker te maken op dit onderdeel.

Badkleding, een T-shirt lange mouw, een lange broek met een knoop en een rits (geen nauwsluitend kledingstuk, geen legging) en een nylon regenjas en waterschoenen (geen croqs).

Bekijk hier alle kledingeisen.

Elke laatste twee "VOLLE WEKEN" (dus van maandag t/m zaterdag) van die maand, moeten nog in deze maand vallen.

Bekijk hier alle kledingeisen

Voor een overzicht van alle data van het diploma zwemmen klik je hier.

Lees hier het afzwemprotocol wat geldt tijdens het afzwemmen van je kind.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail. beverwijk@sportfondsen.nl om contact op te nemen.

De zwemlessen gaan altijd door. Alleen niet op officiële feestdagen. En niet in de zomervakantie van de basisschool.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden zodra er voorderingen zijn scores ingevuld maar let wel dat er maar 3 smileys te verdienen zijn dus dit gebeurd niet iedere week. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website. Klik hier.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen! En vraag eens aan je kind om te laten zien wat hij of zij al heeft geleerd van de zwemjuf of meester. Als je kind bij ons op zwemles zit en een geldige leskaart heeft mag je kind GRATIS komen vrijzwemmen onder begeleiding van een ouders / verzorger van 18 jaar of ouder. (er moeten dan wel zwemvleugels gedragen worden).

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

In onze visie kunnen kinderen van 4 à 5 jaar alleen maar leren door te spelen. Een kind van die leeftijd kan niet een heel uur alleen maar baantjes zwemmen. Er worden wel banen gezwommen, maar wij proberen dat zoveel mogelijk met speelse vormen te combineren, waardoor een kind zwemles leuk vindt en sneller leert. Wij leren de kinderen vanaf de eerste les al zelfstandig en in groepjes te werken. Met opdrachtkaarten oefenen kinderen zelfstandig bepaalde vaardigheden die eerder al zijn aangeleerd. Hierdoor kan de zwemlesgever heel gericht met een klein groepje intensief iets oefenen.

Opwaarderen kan in de omgeving van jouw kind in onze webshop.

Stap 1: Gaan naar onze webshop en log eenvoudig in.
Stap 2: Kies voor het tabblad “Abonnement”.
Stap 3: Kies het juiste zwemlesproduct en plaats deze in de winkelmand.
Stap 4: Vergeet niet om de juiste kaart te selecteren (bestaande kaart als jouw kind al zwemt).
Stap 5: Controleer of het juiste kaartnummer onder in beeld staat.
Stap 6: Ga vervolgens door naar afrekenen en ga door in de iDEAL omgeving
Stap 7: De kaart is opgewaardeerd en je kunt nu eenvoudig de les afwaarderen via onze afwaardeerzuil en de bon meenemen naar de zwemles.

Heb je een vraag over zwemles? Graag voornaam en achternaam leskind dag en tijd en zwem niveau invullen op het vragenformulier s.v.p.

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.