Binnen

Astma COPD zwemmen

Zwemmen voor mensen met een longaandoening

Het Sportfondsenbad Beverwijk en het Longpunt (voorheen Longfonds) biedt je, als enige zwembad in de regio, speciaal voor mensen met een longaandoening, de mogelijkheid om te komen zwemmen.
Longpatiënten maar ook voor mensen met longcovid kunnen elke maandagmiddag van 13.15-14.15 uur, deelnemen aan deze speciale zwemles. Je partner of mantelzorger van een patiënt mag ook deelnemen aan deze zwemlessen. Een samenwerking tussen het Beverwijkse Sportfondsenbad en het Longpunt, rayon Noord-Holland-Noord, maakt dit al meer 10 jaar mogelijk!

Longpatiënten hebben veel baat bij extra beweging, omdat ze daarmee de lichamelijke conditie op peil kunnen houden. Vaak hebben deze mensen een beperking in het uithoudingsvermogen. Daarom begeleiden wij je individueel Ook is het van belang dat er specifiek op de longen gerichte oefeningen worden gedaan. Na het zwemmen van een aantal baantjes volgt bijvoorbeeld een training van de ademhaling, dat is heel belangrijk voor je. We hanteren voor deze lessen geen leeftijdsbeperking, het is bedoeld voor alle longpatiënten in de hele regio. De zwemles is een aanvulling op de bestaande longrevalidatie die door fysiotherapeuten wordt geboden. Bovendien is het een laagdrempelige voorziening, de longpatiënt is hier geen eenling meer, maar kan lekker ontspannen zwemmen. Na afloop kan je samen met lotgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee informatie uitwisselen.

De begeleiding bestaat uit speciaal opgeleide medewerkers van het Sportfondsenbad Beverwijk.

Er is een personenlift in het zwembad aanwezig, zodat je geen trap hoeft te lopen.

Informatie of aanmelden kan bij Toos Ploegaert 06-45606799 of via de mail beverwijk@longpunt.longfonds.nl

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

10 badenkaart (20 weken geldig, deze kaart is ook geldig voor alle andere Aqua Sporten) Losse lessen € 8,40
75,60Bestellen
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.