Corona maatregelen vanaf 24 november 2021

Corona maatregelen vanaf 24 november 2021

Nieuwe corona maatregelen vanaf 24 november 2021

Bij het Sportfondsenbad Beverwijk vinden wij de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers belangrijk. Zwemmen en sport in het algemeen maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl. In een veilige omgeving, daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid om het aantal coronabesmettingen te beperken. Wanneer de huidige richtlijnen veranderen, dan zullen wij die volgen en hierover via onze website en social media informeren.

Wij, alle bij Sportfondsen aangesloten zwembaden, volgen het officiële protocol Verantwoord Zwemmen (versie 8.1) dat is opgesteld door de Wizz (Vereniging van Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen) namens de gezamenlijke partijen in de zwembadbranche en in overleg met het ministerie van VWS. Andere initiatieven of onofficiële protocollen, zoals die van de NSWZ, volgen wij NIET.

Vanaf 24 november gelden er nieuwe coronamaatregelen. Lees hier wat dit betekent voor je bezoek aan onze accommodatie.

Op 12 november is bekend geworden dat de coronamaatregelen voor o.a. de sportsector worden aangescherpt. De bestaande basisregels blijven van kracht. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs ook in zwembaden en sportaccommodaties verplicht wordt. De volgende maatregelen zijn vanaf 13 november 2021 van kracht:

De basisregels

Wij roepen onze bezoekers op om alert te blijven op de volgende zaken:

  • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
  • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedruimtes, gangen en trap), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd, dit is niet verplicht;
  • Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • Wij adviseren ouders/ verzorgers van zwemlesleerlingen om (waar mogelijk) met een zo klein mogelijk aantal personen naar het zwembad te komen.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor alle bezoekers vanaf 18 jaar. Dit betekent dat deze personen bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moeten tonen bij de toegang tot het zwembad of de receptie.

Deze controle neemt tijd in beslag en kan op sommige momenten zorgen voor langere wachttijden bij de receptie. Houd hier alsjeblieft rekening mee en zorg dat je op tijd in het zwembad bent. Op drukke momenten en in het weekend worden (waar mogelijk) extra medewerkers ingezet om de wachttijd tot een minimum te beperken.

We adviseren iedereen om 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen, zeker op de drukke momenten. (zoals bij het omkleden in de kleedkamers, tijdens de zwemlessen).

Clubs en verenigingen die activiteiten organiseren in Sportfondsenbad Beverwijk dragen zelf zorg voor het controleren van het coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs van hun leden, deelnemers en bezoekers. Bezoekers zonder geldig coronatoegangsbewijs mogen wij geen toegang tot het zwembad verschaffen.

In de horeca is alleen zitten, staan is niet toegestaan. VOL = VOL.

Abonnementen en meerbadenkaarten

Ondanks de nieuwe maatregelen blijft het Sportfondsenbad Beverwijk volledig in gebruik en worden alle activiteiten volgens het reguliere rooster georganiseerd. Bezoekers die door de nieuwe maatregelen geen gebruik willen of kunnen maken van hun (zwemles)abonnement en/of meerbadenkaart, kunnen hun abonnement en/ of meerbadenkaart tijdelijk laten blokkeren. De beurten komen niet te vervallen en het abonnement of meerbadenkaart wordt verlengd met de tijd die deze maatregelen van kracht zullen zijn. Dit kun je per mail kenbaar maken.

Tot slot

Wij begrijpen dat de nieuwe maatregelen een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving en veel vragen en onzekerheden met zich meebrengen. Desondanks zijn wij verplicht om ons aan deze maatregelen te houden. Doen wij dit niet, dan riskeren wij hoge geldboetes of in het ergste geval de sluiting van het Sportfondsenbad Beverwijk. Wij vinden het belangrijk dat al onze bezoekers op een prettige en veilige wijze gebruik kunnen blijven maken van ons zwembad en zullen er alles aan doen om de invoering en handhaving van de nieuwe maatregelen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het begrip, geduld en de medewerking van onze bezoekers is in dit proces van groot belang. Houd hier alsjeblieft rekening mee tijdens je bezoek.

Veel gestelde vragen vind je hier

Lees hier meer over de zwemlessen.

Corona maatregelen per 6 november 2021

Nee, vooralsnog blijft ons rooster ongewijzigd.

Geef dit zo spoedig mogelijk aan ons door per mail, dan zullen wij de meerbadenkaart of zwemlesabonnement tijdelijk stopzetten. Er wordt geen geld teruggegeven

Geef dit z.s.m. door aan onze receptie. Dit kan per mail

Ja. Het zwembad, douche- en toiletruimtes, kleedruimtes (incl. kledinglockers) en horeca zijn volledig in gebruik.

Alleen wel nog voor alle Aqua sport lessen, Zwangerschapszwemmen en Baby- en Peuter zwemles. En alleen voor recreatief zwemmen op zondagochtend in het instructiebad. Dit heeft te maken dat deze lessen snel vol zitten en we je niet pas in het zwembad hoeven door te geven dat je er niet meer bij kunt. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud

Alle personen vanaf 18 jaar. Hieronder vallen zowel zwemmers en sporters als begeleiders (zoals ouders/ verzorgers die met hun kind naar zwemles komen). Kinderen t/m 17 jaar kunnen zonder coronatoegangsbewijs gebruik maken van ons zwembad.

Met de gratis Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen via een mobiel apparaat (zoals een smartphone). Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Naast een geldig coronatoegangsbewijs vragen wij ook om een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort).

Nee. Alle personen die het Sportfondsenbad Beverwijk betreden dienen een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Dit geldt ook voor ouders/verzorgers die hun kind naar zwemles brengen en na afloop weer ophalen.

Nee. Alle personen die het Sportfondsenbad Beverwijk betreden dienen een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Dit geldt ook voor ouders/ verzorgers die willen kijken naar de zwemles van hun kind.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.